guf_0006_תמונה 1

מהו מזון

"עשה מזונותיך- תרופותיך"

(היפוקרטס)


כולנו מכירים את הסיפור  על האישה ששכחה במשרד, אריזה של ארוחת המבורגר וצ'יפס. האריזה עם המזון בתוכה התגלו כעבור 6 שנים מאופסנים בארון. למרבה ההפתעה נגיסי העוף והצ'יפס נשתמרו כמעט בדיוק כפי שנקנו. בעוד שנייר החשבונית ובה צויין תאריך הקנייה- הפך בלוי

מהו מזון?

תפקיד המזון- להזין רקמות. לכן אוכל מוכרח להיות חי.  הכוונה כאן אינה דווקא  לאוכל שנקטף מהשדה ונאכל חי  ללא בישול (Row food)

הכוונה היא שלמזון תהיה יכולת להירקב. מזון שאינו  יכול להירקב אינו ראוי למאכל.

מזונות מהסופר מבית החרושת כמו:  "עוגת הבית", "שימורים", "גבינות לסוגיהן" "בשרים לסוגיהם"  "טורטיות" לחמים למינהם- וכל מזון שעומד על השיש ולא מייצר אחרי יומיים שלושה ארבעה (!) פטריות עובש- הוא אינו מזון ראוי למאכל אדם.

"כי עפר אתה ואל עפר תשוב"-

הרפואה הסינית מביטה על העולם דרך 5 יסודות: אש אדמה מתכת מים עץ- ויש ביניהם גם יחסים של  הזנה, (כל יסוד מזין את היסוד הבא אחריו)  היחסים בין היסודות דומים לשרשרת המזון הביולוגית. כיוון שגם יסוד האדמה (שבקבלה היהודית יקרא יסוד העפר) הוא חלק משרשרת החיים. העפר מורכב מרקב של צמחים/ בעלי חיים. העפר נותן חיות לצמחים שצומחים עליו (יסוד העץ), בתוכו יש מינרלים (יסוד המתכת)המספקים לצמחים מזון. האדם ניזון מהם. עפר הוא חומר שמתמיר/ משנה את עצמו. איכותו קובעת את איכות הצמח.

בכדי שרקמות האיברים בגוף- יעבדו כמו שצריך, ויסיימו את תפקידן כמו שצריך הן חייבות דלק.

חלק מהדלק הזה הוא נשימה, תנועה, חשיבה ומזון.

כל 3 ימים מתחלפים תאי האפיתל במערכת העיכול, כל ארבעה חודשים מתחלפות לנו כל רקמות הכבד. רקמות נושרות ואיברים חדשים נוצרים בצורה מחזורית. לפי חוקים ברורים, וכשהתנאים מתאפשרים האיבר ימשיך ויתפקד ללא פגע.

תזונה תרפויטית מביטה על קצב בניית האיבר החדש ומבקשת לספק לו חומרים, הזנה מיטבית. החשיבה היא שאם ישנו כבד "שומני" "דלקתי" "ציסטי" – באמצעות תזונה מוקפדת ניתן יהיה "לייצר " כבד חדש – אחרי 4 חודשים. (הכתוב נמנע מלהזכיר כבד שחמתי/ צירוטי- כיוון שהתאים שם מתקשים להתחלף וזה תלוי בחומרת הבעיה )

מה מחייה את התאים האנושיים שלנו??מה מאפשר לתאים המתים להתפנות?

בגוף האדם יש בערך פי עשר יותר תאים חיידקיים מאשר תאים אנושיים. אותם חיידקים הם ה"סטרטר" של הגוף.

בשנים האחרונים המושג "חיידק" מקבל קונוטציה חיובית במקצת. אחרי שנים בהם הייתה דאגה אמיתית לגורלו של מוצץ שנפל על ריצפה – לשטוף במים, לא להעביר כוס מפה לפה, שלא יתעטשו על הילד כל מיני אנשים חולים…

מידי פעם עולים לכותרות שמות של חיידקים מחוללי מחלות, "סלמונלה"- בביצים, או סטרפטקוק (שעלול להזיק ללב למפרקים וכו') אבל לכולנו יש סטרפטקוקים בגרון ברגעים אלו ממש!…

גוף האדם אינו יכול להתקיים בלי חיידקים. מדוע? הפינוי של תאי גוף אנושיים מתים-נעשה על ידי חיידקים. תפקיד החיידקים הוא קריטי בהתמודדות של הגוף במצבי רעילות/ דלקת.

לכן תזונה תרפוייטית חייבת להכיל בתוכה מזון חי המכיל חיידקים.

קישור עוד על מערכת חיסון חזקה –עקרונות בסיסים

אבחנה:

תזונה שיוצרת ריפוי דורשת אבחנה של האדם. מה הביא אותו למחלה- לחסר האיזון.

לדוגמא: אם האבחנה של אדם תהיה חום ולחות, נראה סימפטומים של חום ולחות בגוף. התזונה התרפויטית תבקש לייצר כיוון אנרגטי הפוך מחום ולחות, דהיינו, להשתמש במזונות שהתנועה האנרגטית שלהם תייבש את הלחות ותקרר את הגוף.

חלוקה בסיסית לאבות המזון:

ככל שחסר האיזון (המחלה) יותר כרוני. התזונה התרפויטית תצטרך להישמר בהקפדה למשך זמן ממושך ולכלול את כל אבות המזון בהתאם לאבחנה.

תזונה מותאמת גיל:

תזונת ילדים שונה מתזונת מבוגרים.

תזונתה לאישה הרה שונה מתזונה של אישה שאינה בהריון.

תזונה היא עניין אינדווידואלי הכולל העדפות לטעמים, לריחות להרגלים מהבית ולרגישויות

תזונת נשים בהריון– עקרונות כללים

תזונת ילדים- עקרונות מנחים

בקליניקה נבקש לאבחן את המקור לחסר האיזון (המחלה) ועל סמך האבחנה נתאים תזונה מחוללת שינוי לאדם.

עוד מאמרים

פציאליס

לֵ֣ב שָׂ֭מֵחַ יֵיטִ֣ב פָּנִ֑ים (משלי פרק טו פס' יג') פציאליס, נקרא גם bell´s palsy  שיתוק על שם בל. זהו שיתוק

קרא/י עוד...

דורבן

וְֽהָיְתָ֞ה הַפְּצִ֣ירָה פִ֗ים לַמַּֽחֲרֵשֹׁת֙ וְלָ֣אֵתִ֔ים וְלִשְׁלֹ֥שׁ קִלְּשׁ֖וֹן וּלְהַקַּרְדֻּמִּ֑ים וּלְהַצִּ֖יב הַדָּרְבָֽן׃ (שמואל א' פרק יג' פס' כא) דורבן ברגל- Plantar fasciitis

קרא/י עוד...