"כְּשֽׁוֹשַׁנָּה֙ בֵּ֣ין הַחוֹחִ֔ים כֵּ֥ן רַעְיָתִ֖י בֵּ֥ין הַבָּנֽוֹת"
(שיר השירים פרק ב' פס' ב')
קנדידה בנרתיק, הפרשות מהנרתיק, פטרייה בנרתיק, דלקת בנרתיק -טריכומוניאזיס, וגינוזיוס בקטריאלי, מחלות צוואר הרחם תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם, מחלות מין.
איברי המין הנשים מוסתרים עמוק בגוף, הנרתיק חיצוני יחסית אליהם. היותו קרוב לאזור החיצוני מאפשר לו לעשות את תפקידו בקליטת הזרע ושחרור דם וסתי, אבל, חיצוניות הנרתיק יחסית לשאר הרקמות בגוף, חושפת אותו (באופן יחסי) לזיהומים.
מהו זיהום?
זיהום הוא היווצרות רקמה פגועה בגוף. בעקבות הזיהום מגיעים חיידקים, פטריות שתפקידם לפרק רקמה פגועה. (בניגוד לחשיבה המקובלת ש"מאשימה את החיידקים, וירוסים ושאר טפילים בהיווצרות הזיהום בגוף) רוצה לקרוא עוד על חשיבה אחרת על חיידקים? קישור מערכת החיסון
איך נוצר זיהום?
כאשר אדם פועל בצורה לא נכונה, ומכניס לגופו חומר (או אנרגיה)שלא צריכים להיות שם.
זיהום נוצר או כתוצאה מהכנסת חומרי פסולת (מזונות מעובדים, מתועשים) או מריבוי הכנסת מזון בכלל, (וזה יכול להיות גם מזון בריא) או ממחשבות שליליות. כל חומר פועל בגוף כאנרגיה ולהיפך, כל אנרגיה (מחשבה רגש לדוגמא) יכולה לייצר חומר. רוצה לקרוא עוד ?נפש בריאה עקרונות
למה פסולת תתרכז דווקא ברקמת הנרתיק וצוואר הרחם?
כאשר מצטברת פסולת בגוף, הא בדרך כלל תבוא לידי ביטוי במערכת העיכול (בצורה של נפיחות בטנית גזים). אבל הגוף ינסה להוציא אותה דרך פתחי ההורקה הרגילים (שתן זיעה רוק צואה שחרור דם וסתי), כאשר היא לא תצליח לצאת, הגוף יבחר לצבור אותה במקום פחות מזיק (בדרך כלל בפריפריה ולא במרכז הגוף) או ברקמה חלשה.
מה ההגדרה לרקמה חלשה?
רקמה חלשה יכולה להיות מולדת, (למשל: ילד שנולד עם אדנואידים מוגדלים יכול לפתח יותר דלקות גרון במקרה שלנו: מבנה נרתיק מסויים) או יכולה להיחלש כתוצאה מהתנהלות לא נכונה. (למשל, בהקשר להצטברות רעילות לנשים באזור הנרתיק/רחם, רקמה נרתיקית יכולה להיחלש מנטילת גלולות קישור רוצה לקרוא עוד על נזקי ההתקן התוך רחמים והגלולות? נטילת תרופות כמו אנטיביוטיקה וסטרואידים ולפעמים בגלל סיבות אחרות.
מה מצטבר בנרתיק וצוואר רחם?
פסולת של עודפי מזון או חומרים רעילים.
איך הצטברות הפסולת באה לידי ביטוי?
בזיהום-ריבוי הפרשות מהנרתיק לבנות או שקופות או צהובות או אף ירוקות.
הרופא לעיתים יגדיר זאת כפטרייה בנרתיק, לפעמים יגדיר זאת כטריכומוניאזיס, או וגינוזיוס בקטריאלי.
מה הטיפול של הרפואה המערבית בפטרייה בנרתיק, טריכומוניאזיס, או וגינוזיוס בקטריאלי?
מבחינת הרפואה המערבית לכל אחת מהן יש טיפול שונה. הרפואה המערבית מתייחסת לנוכחות של סוגי הטפילים בוגינה ומגדירה אותם כמחוללי המחלה. לכן בכל אחד מהמקרים הטיפול של הרפואה הקוננציונלית יהיה בתרופה אחרת.
ומה הטיפול במחלות בנרתיק ברפואה הסינית?
הרפואה הסינית מתייחסת להפרשה נרתיקית, תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם, דלקת באגן PID מרובה כחוסר איזון של המחמם התחתון בגוף.
הרפואה הסינית מתייחסת למצב האנרגטי של האיברים בגוף.
במצבי חולשת טחול נוכל לראות נפיחות ביטנית, גזים,יציאות רכות
במצבי חולשת יאנג הכליות ניתן לראות שיתלווה לזה כאבי גב, ברכיים, השתנה מרובה, צניחות
במצבי חולשת יין הכליות הביטוי בדרך כלל יהיה בעליית חום למעלה: פנים אדומים, תחושת הלמות לב (פלפיטציות), חרדות, גלי חום
ובמצבי תקיעות צ'י הכבד יכולים להתלוות לזה סימפטומים של כאבים טרום וסתיים, כאבי ראש, כאבי בטן, עצבנות.
מה הגישה של הבריאות הטבעית לגבי דלקות?
כל מצב שיש בו פסולת שאינה מסולקת, תצטבר ותוביל לחסר איזון בגוף . כאשר הגוף מנסה בכל דרך להעיף את הפסולת החוצה. כאשר חכמת הגוף לא תצליח (כיוון שתהליך היווצרות הפסולת הוא מהיר מהיכולת של הגוף לסלק את הפסולת) היא תבחר להשאיר אותה בדרך כלל במקום הכי פחות מזיק לגוף.
כאשר הפסולת נשארת בצורת הפרשה דלקתית לזמן ממושך והגוף לא מצליח להפטר ממנה עלולים להתפתח דלקות במקומות פנימיים יותר כמו: אברי הרביה, שחלות, חצוצרות, דלקת בחצוצרה עלולה ליצור חסימה מכנית של החצוצרה. כמו כן דלקות פנימיות שיתבטאו במחלות מין, ובדלקת אגן PID קישור
האם זה מדבק?
ההבנה כי הדבקה של בן הזוג יכולה לקרות רק כאשר מערכת החיסון שלו חלשה, היא בסיס לגישת הבריאות הטבעית, הרפואה המערבית לא מוצאת בדרך כלל אצל גברים סימפטומים המעידים על הידבקותם במחלות המין הגורמות לדלקת באגן. דבר המחזק הבנה זו.
טיפול בסיסי לחוסר איזון במחמם התחתון:
הרפואה הסינית לא מגדירה מחלות. היא מביטה על האדם ומאבחנת חוסר איזון.
מצב בו יש חוסר איזון במחמם התחתון יכול לבוא במגוון מחלות הקשורות לפתחי המחמם התחתון – נרתיק, פי טבעת ושופכה
במצבים בהם חוסר האיזון מגיע מאיברי הרבייה הנשיים (קנדידה בנרתיק, הפרשות מהנרתיק, פטרייה בנרתיק, דלקת בנרתיק -טריכומוניאזיס, וגינוזיוס בקטריאלי) נדרש אבחון ובהתאם לכך שינוי באורח החיים וטיפול בצמחים ודיקור לפי הצורך.
טיפול מקומי בגרד וצריבה בנרתיק :
קיימים בשוק תכשירים שונים, חשוב לבחור תכשיר טבעי ללא סטרואידים (שגורמים לבעיה לחזור לאחר השימוש), אפשר לפרק קפסולה של פרוביוטיקה טובה (איך בודקים שזו פרוביוטיקה יעילה? ניתן להתסיס איתה חלב ליוגורט או לקבל המלצה מאדם שהתנסה על פרוביוטיקה טובה) השימוש בפרוביוטיקה כאן הוא בנטילה וגינלית לנרתיק (יש לפתוח את הקפסולה).
טיפול תזונתי :
נטילה פומית של פרוביוטיקה טובה בכמות המקסימלית המותרת, להעלות מינון בהדרגה.
נטילה פומית של אומגה 3 איכותית בכמות המקסימלית המותרת, להעלות מינון בהדרגה.
הימנעות מכל מזון מעובד (כל מה שקונים בסופר: קפאין, מזון מטוגן, שמרים, אלכוהול, מוצרי חלב וחלב לגבי פחמימות- כדאי להימנע מסוכרים מזוקקים, תפוחי אדמה, קמחים מכל סוג).
התזונה צריכה להתבסס על מעט חלבונים איכותיים והרבה פירות וירקות לפרק זמן יחסית ממושך (מספר חודשים) אפשר לשלב מעט דגן בצורתו הגולמית (ניתן בהמשך לאכול לחמי מחמצת מקמח כוסמין או שיפון, אך רק לאחר הגעת השיפור)
הטיפול בקליניקה יבקש להבין מה המקור לדיס-הרמוניה במחמם התחתון.
כאשר הביטוי החיצוני של חוסר האיזון הוא דלקת נרתיקית, פטריה בנרתיק, קנדידה בנרתיק, הפרשות מהנרתיק תאים טרום סרטנים בצוואר הרחם. אך ההבנה היא שהשורש לפתולוגיה הוא שונה מאישה לאישה, המטרה בטיפול היא להבין את מקור הבעיה ובכך לאפשר מניעת הישנות הפרשה וגרד בנרתיק וליצור איזון מחדש לגוף-נפש.