2

צריכת חלב וגבינות-מאמר

"דְּבַ֤שׁ וְחָלָב֙ תַּ֣חַת לְשׁוֹנֵ֔ךְ" 

(שיר השירים פרק ד' פס יא')


החלב הוא מזון ייחודי לתינוקות בחודשים הראשונים של חייהם. הרכיבים בו מדודים ומדוייקים לגדילתו, להתפתחות המוח שלו, האיברים, השרירים. במערכת העיכול של התינוק ישנם שני אנזימים (לקטאז ורנין) שהם משתתפים בפירוק הסוכר (לקטוז) וחלבון החלב (קזאין)

עם הפסקת ההנקה והמעבר למזון מוצק  שני האנזימים מפסיקים להיות מופרשים על ידי הגוף בהדרגה.

שיטת הבריאות הטבעית גורסת כי אין סיבה לאכול חלב ומוצריו. חלב נועד ליילודים בלבד.

עם העלמות שני האנזימים שמפרקים את הקזאין בחלב (חלבון החלב) והלקטוז (סוכר החלב)- הגוף האנושי מתקשה לפרק את החלב. כמו כן, ישנם מחקרים שבדקו את הקשר בין חלב למחלות סרטן שכיחות בעולם המערבי.

הפרסומות של  3 מוצרי חלב ביום- שמספקת כמות סידן יומית לגוף – מטעה את הציבור.

הזנת הגוף בחלב פרה היא בעייתית בעיקר בגלל ספיגת הסידן. שכן, דווקא ריבוי הזרחן שבסידן מפריע לספיגה של הסידן הנמצא בחלב. והראיה היא שבארצות בהם צורכים בקביעות חלב פרה יש באחוזים כבוהים אוסתאופרוזיס (בריחת סידן מהעצמות) ודווקא בארצות מתפתחות בהם אין צריכה גבוה של חלב ומוצריו, התופעה קיימת באחוזים מאוד נמוכים.

החלב המתועש מסוכן לגוף. שכן פרה לא נועדה להיות כל חייה בחליבה. וכדי להגדיל תפוקת חלב, מזריקים לפרות הורמונים שמגדילים את תפוקת החלב.ואנטיביוטיקה שתמתן את הדלקת שנוצרת כתוצאה מהשאיבות המרובות. אותם תרופות והורמונים חודרים לגוף האדם ומשבשים את המאזן ההורמונלי בגוף.

ברפואה הסינית והמקרוביוטית:

ההתייחסות לחלב כמו לכל מזון אחר- נבדקת על פי האיכויות האנרגטיות של המזון.

המזון כמו הצמחים ניתן למטופל בהתאמה למצב הפתולוגי שלו. ועלול להזיק כאשר המצב האנרגטי לא מתאים.

באופן כללי- חלב ומוצריו- הם בעלי איכות מקררת, מרחיבה, איכות YIN

לכן חלב יכול לגרום למצבים של ליחה ולחות, למשל שיעול, קוצר נשימה, דלקת באזניים, שלשולים, הפרשות וגינליות, פצעים על גבי העור.

עיקר הפגיעה של מוצרי החלב תהיה באיבר האנרגטי הטחול. הטחול אחראי להתמרת המזון במערכת העיכול  ולכן זקוק לסביבה חמה, חום מגביר תנועה בגוף. וכאשר המזון שמגיע הוא בעל איכות אנרגטית קרירה ולחה, זה מונע ממנו לתפקד בצורה תקינה.

מצד שני כאשר יש זיהוי של אבחנה פתולוגית של חום ויובש, יתכן והטיפול בחום וביובש יכלול חלב עיזים איכותי אורגני .

למשל-  מקרה של יובש במחמם אמצעי- במקרה של עצירות כתוצאה מיובש במעיים, החלב יוכל ללחלח מעי ולהחליק את הצואה החוצה ביתר קלות.

או גלי חום של גיל המעבר כתוצאה מחום ויובש. (גרון יבש, פה יבש, הזעות לילה וסימנים נוספים יתנו אבחנה מדוייקת) יוכלו למתן את גלי החום.

או שיעול יבש עם קושי לכייח – כאשר אובחן חום ויובש במחמם העליון. (מקרה מאוד נדיר, כי בדרך כלל הריאות סובלות דווקא מליחה ונראה לייבש ולסלק)

באופן עקרוני בטיפול ברפואה הסינית כאשר יהיה מקרה בו תנתן המלצה ספיציפית לחלב ומוצריו, זה יהיה בדרך כלל חלב עיזים אורגני

המבנה הכימי של חלב עיזים דומה בהרכבו לחלב אם יותר מחלב פרה, לכן קל יותר לעיכול של הגוף האנושי.

חוקיות בטבע- תנאי הכרחי לאיכות המזון:

בחלבון מהחי ישנה נקודה חשובה נוספת. האופן בו התייחסו לבעל החיים שממנו הופק המזון.

כאשר יש בחליבה מן ההקלה על בעל החיים, החלב שיופק יהיה איכותי, שכן הוא נועד לצאת החוצה.

כאשר נבקש לייצר עודף חלב, באמצעות מניפולציות המייצרות סבל לבעל החיים. המזון המופק ממנו יהיה רווי זיהום. ולא יצליח להיספג היטב ולתת לדם שלנו איכות גבוהה של נוטריינטים.

רוצים לקרוא יותר על חוקי הטבע?

האם עדיף לאכול תחליפי חלב מסויה?

בין אם אתם מאוהבי החלב ובין אם אתם נמנעים. כדאי בהחלט לשמור על איזון ולא להגזים בצריכת חלב ומוצריו. תחליפי החלב המעובדים המבוססים על סויה ודומיה- לא תמיד בריאים יותר וגם כאן כדאי להפעיל שיקול דעת, מה מידת העיבוד? מה מכילים חוץ מסויה?

סידן ממקורות צמחים (טחינה, עלים ירוקים, ברוקולי, כרוב קולרבי, שקדים, סויה ועוד… )  ייספג בצורה טובה יותר.   חלבון- ניתן לצרוך מהחי והצומח- בדרכים רבות.

חשוב לבדוק את טיב המזון, מידת התאמתו לצרכים שלנו,  מידת העיבוד שעבר, תוספים שהכניסו אליו, היתרונות והחסרונות בצריכתו.

עוד מאמרים

פציאליס

לֵ֣ב שָׂ֭מֵחַ יֵיטִ֣ב פָּנִ֑ים (משלי פרק טו פס' יג') פציאליס, נקרא גם bell´s palsy  שיתוק על שם בל. זהו שיתוק

קרא/י עוד...

דורבן

וְֽהָיְתָ֞ה הַפְּצִ֣ירָה פִ֗ים לַמַּֽחֲרֵשֹׁת֙ וְלָ֣אֵתִ֔ים וְלִשְׁלֹ֥שׁ קִלְּשׁ֖וֹן וּלְהַקַּרְדֻּמִּ֑ים וּלְהַצִּ֖יב הַדָּרְבָֽן׃ (שמואל א' פרק יג' פס' כא) דורבן ברגל- Plantar fasciitis

קרא/י עוד...