guf_0010_soup-1006694__340[1]

הטיפול התזונתי בקליניקה

"מְזָוֵ֣ינוּ מְלֵאִים֮ מְפִיקִ֥ים מִזַּ֗ן אֶ֫ל־זַ֥ן"   

(תהילים פרק קמ"ד פס' יג')


מה צריך לאכול?? אז מה טוב לנו להכניס לפה?

תזונה פעמים רבות היא עניין של אופנה. אופנה המוכתבת על ידי מחקרים.

צמחונות– תזונה שנמנעת מאכילת בשר בעלי חיים (ובכללם דגים)

טבעונות – היא תזונה שנמנעת מכל מזון מהחי ובכללן גבינות וביצים.

כשהסיבות לכך מגוונות- בריאותיות אידאולוגיות- מוסריות אקולוגיות ודתיות

מקרוביוטיקה– תזונה המתבססת על דגן מלא ירקות וקטניות, היא איננה שוללת חלבון מהחי- אבל לא בצורה גורפת.

פליאו, תזונה המבוססת על רעיון של תזונה קדמונית. תזונה שעיקרה אכילת בשר שומן רווי וירקות ופוסלת סוכרים- מקבלת הרבה רייטינג.

המדע, מזמן לנו זרקור על נזקים של מזונות. ישנם אינספור מחקרים על סוכרים, שומנים, חלבונים מהחי, ומחקר אחד סותר את מסקנות המחקר השני. למשל: המעבר היום לתזונה פליאוליטית מושפע מאוד ממחקרים על נזקי הסוכר. המעבר לתזונה טבעונית מושפע מאוד מנזקי הרעילות של בשר והשפעתו על התהוות מחלות.

המחקר על מזונות והשפעתם על הגוף:

בעבר, כאשר אדם היה מאובחן כסוכרתי/ חולה קרוהן/ קוליטיס/ דלקת פרקים כרונית ועוד-  נקודת המוצא הייתה ש"זה גנטי"

עד לא מזמן מחקרים נטו "להאשים" את מחלות הלב – בעודף של שומנים. היום- מדברים על כך ששומנים הם חיוניים ביותר עבור תפקוד תקין של הגוף.

בעבר "האשימו את המלח"- כגורם מכריע בהעלאת לחץ הדם- היום טוענים שזה רק חלק קטן מהבעיה…

בשנים האחרונות המדע מדבר על "נזקי הסוכר". סוכר – גם בצורתו המעובדת- כקמח, כמאפה- כמחולל מחלות.

נניח לרגע את החשיבה היהודית והסינית- הרואות את המזון כבעל ערך- הרבה מעבר להרכבו הכימי. ונתמקד בערכים החומרים של  המזון.

תעשיית המזון כמו תעשיית התרופות "קונה" מדענים וארגונים שונים על מנת לתמוך בשיווק שלה. לכן- גם למחקר יש להתייחס בחשדנות ולבדוק את מידת אמינותו. מי מממן אותו? מה הנחת המחקר? על כמה נבדקים/ תצפיות בוצע המחקר? ואילו משתנים בלתי תלויים שלא הוכנסו למחקר ולא הובאו בחשבון- יכלו להטות את התוצאות…

אז אם מחקר לא תמיד אמין או מדויק – איך נדע מה באמת צריך לאכול?

תזונה היא כלי תרפויטי.

הדבר הראשון החשוב בתזונה הוא לאו דווקא לדעת מה מתאים לך לאכול. אלא קודם כל ממה צריך להימנע : מזון מעובד מהסופר:  שתייה מתוקה, שימורים, בשר ודגים מעושנים, מאפים שלא נאפו בבית, בקיצור- כל מה שמיוצר בתעשיית המזון- אינו מזון עבורנו. כל מזון שעבר בית חרושת- אינו מזין איברים ורקמות.

מזון חייב להזין. לכן חייבת להיות בו חיות. כשיש במזון חומרי תשמורת תחליבים וכל מיני חומרים שיאריכו לו חיי מדף- הוא מזיק לגוף!

בנוסף- יש כללים בסיסים חשובים ביותר שאינם קשורים ל"מה אתה אוכל" אלא ל"איך אתה אוכל".

תזונת ילדים שונה מתזונת בוגרים ותזונת גיל הזהב ותזונת נשים הרות. לכל אחת מן הקבוצות יש אלמנטים אחרים שיהיו חשובים בתזונה. ילדים ונשים הרות- זקוקים ליותר חלבון. תזונת הבוגרים תבקש להבין אם לבוגר יש עבודה יושבנית (הייטק משרד ממוזג) או עבודה פיזית בחוץ. תזונת גיל הזהב תבקש לדעת האם האדם הוא גבר או אישה.  

מזון אינו רק חומר:

האופנות המתחלפות בתחום התזונה- מתבססות ברובן על מחקרים הסותרים אכילת סוכר/ שומן רווי מן החי/ חלבון מן החי. אולם חלק מן השיטות נבדקו כשיטות יעילות לריפוי אנשים ממחלות.

החשיבה היהודית והסינית- מניחות שמזון אינו "רק" ההרכב החומרי שלו.

הרפואה הסינית- רואה בכל סוג מזון,  מעבר לחומרים הפעילים שבו, את היכולת שלו לייצר כיוון תנועה בגוף-  אנרגטיקה. אנרגטיקה של כל מזון או צמח מייצרת תנועה מסויימת המשפיעה על הגוף והנפש לכיוון מסוים.

היהדות רואה באכילה גם את הממד האנרגטי של כל מזון וגם תיקון רוחני לחטא האדם הראשון. לפי הרמב"ם התזונה היא תרפויטית, הדרך שלנו לאזן חולי. ומחלות רבות נקשרות אליה.

גם ברפואה הסינית ישנה אסכולה שנקראת PI WEI LUN  (Li Dong Yuan  ) . "אסכולת האדמה", האסכולה גורסת שהסיבה למחלות היא יסוד האדמה- מערכת העיכול (טחול קיבה).

כדי ליישם שיטה תזונתית- ככלי לריפוי הגוף מוכרחים לדייק. רפואת הצמחים הסינית, כמוה כמו תזונה סינית-  מבוססת על אותו עקרונות.

 

בקליניקה אנחנו מבקשים לאזן את האדם. הטיפול התזונתי מותאם למעשה לכל אדם לפי האבחנה שלו.

על מנת להתאים תזונה אישית אנחנו משלבים מספר גישות תזונתיות.

האבחנה ברפואה הסינית מבקשת למנוע חוסר איזון (מחלות) עתידיות.

התזונה המקרוביוטית מתייחסת לסביבה המשפיעה על האדם וליכולת שלו לייצר איזון דרך המזון.

תזונת הבריאות הטבעית מתבססת על אוכל חי.

בשנים האחרונות המודעות לתזונה הפכה להיות נחלתם של רבים ויחד עם זאת- ישנם מחלות.

הטיפול הוא באדם ולא במחלה, מתוך חשיבה כי תזונה מותאמת אישית מתייחסת למכלול הסובב את האדם ולאיזונו הפנימי. הייעוץ התזונתי בקליניקה, יתבסס על אבחנה, סביבה, אורח חיים, רגישויות, עיסוק וגיל האדם.

קלינית, אפשר לראות מקרים רבים בהם תזונה נכונה ומדויקת מהווה בסיס לריפוי וחזרה לאיזון.

span style="color: #333333;">

עוד מאמרים

פציאליס

לֵ֣ב שָׂ֭מֵחַ יֵיטִ֣ב פָּנִ֑ים (משלי פרק טו פס' יג') פציאליס, נקרא גם bell´s palsy  שיתוק על שם בל. זהו שיתוק

קרא/י עוד...

דורבן

וְֽהָיְתָ֞ה הַפְּצִ֣ירָה פִ֗ים לַמַּֽחֲרֵשֹׁת֙ וְלָ֣אֵתִ֔ים וְלִשְׁלֹ֥שׁ קִלְּשׁ֖וֹן וּלְהַקַּרְדֻּמִּ֑ים וּלְהַצִּ֖יב הַדָּרְבָֽן׃ (שמואל א' פרק יג' פס' כא) דורבן ברגל- Plantar fasciitis

קרא/י עוד...