guf_0004_3

השמנה

ניפוץ המיתוס השקרי של ספירת הקלוריות להורדה במשקל….

"בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם

אֲשֶׁר יָצַר אֶת הָאָדָם בְּחָכְמָה

וּבָרָא בוֹ נְקָבִים נְקָבִים חֲלוּלִים חֲלוּלִים.

גָּלוּי וְיָדוּעַ לִפְנֵי כִסֵּא כְבוֹדֶךָ

שֶׁאִם יִפָּתֵחַ אֶחָד מֵהֶם אוֹ יִסָּתֵם אֶחָד מֵהֶם

אִי אֶפְשַׁר לְהִתְקַיֵּם וְלַעֲמוֹד לְפָנֶיךָ אֲפִילוּ שָׁעָה אֶחָת:

בָּרוּךְ אַתָּה ה' רוֹפֵא כָל בָּשָׂר וּמַפְלִיא לַעֲשׁוֹת" 

(ברכת אשר יצר)


השמנה היא הגורם העיקרי למחלות.

סכנת ההשמנה מכילה בתוכה סיכונים למחלות רבות בינהם: יתר לחץ דם,  מחלות לב, סוכרת, כבד שומני, שומנים בדם, עליית טריגליצרידים , ועוד סכנות רבות אחרות.

 

העולם מלא בשיטות דיאטה כאלו ואחרות. כי הרצון העיקרי של אנשים הוא להראות טוב. אבל לאמיתו של דבר היכולת להשיג ירידה במשקל תלויה ברצון עמוק- למנוע מחלות, לאפשר לנו להיות מאוזנים בגוף-נפש.

וזאת ניתן להשיג בעיקר על ידי התמדה.

התמדה בעולם מערבי היא היכולת להתגבר על הרצונות.

איך ניתן לשנות את הרצון לאכול?

אצל כל אדם הסיבה להשמנה היא שונה. צריך למצוא את הסיבות ולהסירן.

השמנה – בהיבט של הבריאות הטבעית

נהוג לחשוב כי צריכת קלוריות גדולה הוא מקור להשמנה. אולם, זו טעות.

השמנה אינה קשורה לקלוריות.

למה ריבוי קלוריות אינו הסיבה להשמנה?

מהי קלוריה?

קלוריה היא יחידת מידה לחום ואנרגיה. כיום מודדים את כמות הקלוריות במזון על ידי מדידת החום הנפלט ממנו, מתוך איזשהי ראיה שזהו תהליך המדמה את תהליך החימצון בגוף.

השיטה של חישוב קלורי כתנאי להוריד במשקל- היא טעות ביסודה.

מה הבעיה בחישוב קלוריות לתהליך הרזייה?

אין זה נכון למדוד את תהליך הכנסת מזון, עיכול מזון ספיגה- כפונקציה בודדת ומקרית של מדידת רמת האנרגיה בתוך המזון עצמו, מבלי להתייחס לפרמטרים חשובים הכרחים נוספים כמו :עיכול, ספיגה וצריכת אנרגיה בתהליך הכנסת המזון.

כשאוכלים תאית למשל, (סיבים, צלולוז) מייצרים חום, למרות שאינה יכולה להספג ולהתעכל בגוף האדם. גם שיטות נוספות של חישוב קלורי ידברו על חלוקה לאבות מזון ויגדירו לכל 1 גרם חלבון או פחמימה יחס של 4 קלוריות הניתנות לניצול, ולכל גרם שומן 9 קלוריות הניתנות לניצול. אולם השיטות הללו המקובלות היום, בעייתיות ,שכן הן בודקות רק את מדידת החום הנפלט מהחלבון, או הפחמימה או השומן אבל לא מידת הספיגה שלה בגוף. חלבון מהצומח יחושבו באופן זהה, למרות שחלבון מהחי ייספג ברובו לעומת חלבון מהצומח שיספג בחלקו.

חישוב קלורי מודד רק את רמת האנרגיה שבמזון ולא מתייחס לתהליך של פירוק המזון שזהו תהליך שצורך אנרגיה.. .כמות האנרגיה המושקעת בפירוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר ודבר זה כלל לא נלקח בחשבון…(האנרגיה שהגוף משקיע בפירוק הפרוקטוז שונה מהאנרגיה שהגוף ישקיע בפירוק סטייק)

איך מאזנים משקל גוף?

איזון משקל הגוף פירושו: היא היכולת של הגוף בכל רגע נתון להוציא החוצה פסולת מכל הנקבים בגוף.

 

מהי השמנה?

חסימה של היכולת של נקבי הגוף לשחרר חומרים (נוזלים או מוצקים) בכל רגע נתון מהגוף.

למה קלוריה לא קשורה להשמנה?

כאשר אדם שותה 2 ליטר מים בחצי דקה- הוא ישקל ויעלה  2 קילוגרם- בחצי דקה!

לעומתו: אדם שירוץ 5 קילומטר – ויעלה על המשקל אחרי הריצה- כמעט ולא יוריד גרם במשקל.

אז מהו משקל הגוף?

משקל הוא כוח הכבידה הפועל על הגוף.

מה משפיע על משקל הגוף?

חומרים- נוזלים ומוצקים. כאשר הגוף שלנו עשוי רובו ככולו ממים (כ70%)

מה מייצר משקל- כוח כבידה?

אטומים (חנקן, פחמן…) חומרים, שהם מייצרים כוח כבידה.

איך שומרים על המשקל?

כאשר הגוף מכניס 5 קילוגרם ביום מסה, (חומר, מזון, נוזלים) ובאותו היום הגוף שלו יפריש מכל הנקבים (שתן, זיעה, יציאה, רוק) 5 קילוגרם של פסולת (נוזלים או מוצקים-לא משנה) הגוף ישמור על המשקל.

איך מרזים?

כאשר אוכלים  365 גרם מחומר מסוים לגוף, הגוף באותו הרגע עלה ב365 גרם. כשנרצה להוריד במשקל נבקש לייצר יציאה מוגברת של המסה בגוף, נשאף שהגוף יוציא באותו הרגע 500 גרם.

אז איך אנחנו משמינים?…

אם נאכל 2 קילוגרם גלידה לגוף- ונעלה באותו הרגע על המשקל, המשקל יראה שמשקל הגוף עלה ב2 קילוגרם.

אם נאכל 2 קילוגרם נבטים לגוף- ונעלה באותו הרגע על המשקל, המשקל יראה שמשקל הגוף עלה ב2 קילוגרם.

הנוסחה הפשוטה להרזיה היא: הגוף צריך להפריש יותר מסה-מזון ונוזלים  מאשר שהוא צורך.

אז למה גלידה משמינה יותר?

נבטים הם דוגמא למזון שמתפנה מהר מהגוף.

ירקו עשירי סיבים וגם פירות הם מזונות שיוצאים כולם החוצה- ואף סופחים אחריהם פסולת ונוזלים.

יוצא אם כך, שאכילת הנבטים מייצרת יציאה של חומרי פסולת נוספים.

נבטים מזרזים הפרשה מוגברת של שתן, צואה.

וכך אכילת 2 קילוגרם נבטים ביום תסלק מהגוף את כל 2 הקילוגרם- פסולת של נבטים ובנוסף תזרז יציאת מסה נוספת מנקבי הגוף.

בניגוד גמור לזה אכילת פסטרמה או גלידה או מזון מתועש – אשר מייצרים האטה ביכולת של הגוף לסלק אטומים-חומרי פסולת ממנו באמצעות הפרשות. (שתן, צואה, רוק, הזעה, דם וסת)

הדרך להוריד במשקל היא לאכול אוכל- שיוצא מהר ובקלות מהגוף ואף מפנה פסולת (חומרי פסולת ונוזלים) ביחד אתו.

חלק חשוב ממזון שמאפשר לפנות פסולת הוא – סיבים.

מהו מזון שמכיל הרבה סיבים תזונתיים?

בעיקר פירות וירקות.

תודה לרב יובל הכהן אשרוב על החכמה והרחבת היריעה בנושא ההשמנה דרך עיניים של הבריאות הטבעית. לצפייה :

https://www.youtube.com/watch?v=Txu0aTbiGXI&feature=youtu.be

איך אפשר לבחון את הדברים הנאמרים?

די בקלות…. אכילת 5 קילוגרם פירות ביום שווה לערך קלורי גבוה מאוד (3000-4000  קלוריות ביום…) אפשר לעשות ניסיון פשוט. לאכול שבוע רק פירות וירקות, (המלצה שאולי לא תהיה מקובלת על אף תזונאית או דיאטטן להורדה במשקל…) ולראות שהקלוריה כאן לא משמשת תפקיד בעליה במשקל. בפועל, הגוף יורד במשקל. איך? ללא ספק, אכילת מזון דל שארית מייצרת פינוי פסולת.

חשוב לציין כי ההמלצה הזו לא מיועדת לאנשים עם מחלות.  תזונה עשירה בסיבים יכולה לייצר קושי בעיכול עבור אנשים עם הפרעה בספיגה, כיבים בקיבה, תרסריון, חסימת מעי ובעיות מעיים.

האם כל החיים לאכול רק פירות וירקות? זה לא יחליש אותי? איך מתמידים בשמירה על משקל?

אכילת מזון הקרוב בצורתו לטבע, מזון עשיר בסיבים, הוא תנאי בסיסי לירידה במשקל. אבל בעידן המודרני צריך לצרף עוד מזון שיותאם לאדם. כמו גם למנן את הסיבים באופן שיתאים לעיסוק לגיל למין המטופל. לצורך התמדה בשמירה על המשקל נדרש להבין מה מניע את האדם לאכול. מה הוא מעדיף שיהיה במזון שלו? מה ההרגלים שלו? במה עוסק? הגיל שלו ועוד דברים נוספים.

השמנה ברפואה הסינית:

הרפואה הסינית מביטה על האדם ולא על ההשמנה שלו. חומר הופך לאנרגיה ולהיפך- אנרגיה הופך לחומרים בגוף. לצורך העניין- הגברת סילוק פסולת מהגוף היא תוצאה של "ניקוז" נכון. כאשר יש מחשבה שלילית, "חסימה רגשית", מתח, תסכול, האיברים לא יצליחו להפריש פסולת בצורה מיטבית.

שומן הוא חוסר יכולת של הגוף להתמיר נוזלים. אותם נוזלים שהגוף אמור לספוג אותם ולשמש עבורו, הופכים לעודף בגוף ונתקעים בצורה של ליחה, לחות, וקור. ומייצרים מגוון שלם של פתולוגיות. ביטויים של חום  (נטייה לסבול מחום, עור אדום, מגרד, ועוד…) ביטויים של קור (שיכולים לבוא לידי ביטוי בהרבה סימפטומים כמו: השתנה מרובה, תחושת קור קבועה, חזות חיוורת ועוד) מצבי לחות/ ליחה שונים (נטייה לנזלות, אסטמה, הפרשות ממקומות שונים בגוף) ומצבי תקיעות שונים (למשל כאבים בכל מיני מקומות בגוף)

האבחון הקליני יבקש לבדוק את מצב הצ'י ומצב הדם- עודף וחוסר באיברים, רגישויות.   כאשר המטרה של האדם היא ירידה במשקל, הטיפול יתייחס למצב האנרגטי של האדם, למשל, כאשר אדם סובל מקור- התזונה שתינתן תבקש לאזן את הקור הפתולוגי.

בקליניקה, שימת הלב תהיה על אורח חיים, היכולת להתמיד. מידת המוטיבציה, מקור המוטיבציה (ואם צריך- שינוי תפיסה בנוגע למקור המוטיבציה) האבחנה תבקש לייצר התאמה של המזון למצב האנרגטי של האדם. ההתאמה של מזון לאדם יכולה לייצר מודעות למצב ואפשרות שליטה על רצונות כאשר המטרה העיקרית היא תחושה טובה ולא ספירה של קלוריות.

עוד מאמרים

פציאליס

לֵ֣ב שָׂ֭מֵחַ יֵיטִ֣ב פָּנִ֑ים (משלי פרק טו פס' יג') פציאליס, נקרא גם bell´s palsy  שיתוק על שם בל. זהו שיתוק

קרא/י עוד...

דורבן

וְֽהָיְתָ֞ה הַפְּצִ֣ירָה פִ֗ים לַמַּֽחֲרֵשֹׁת֙ וְלָ֣אֵתִ֔ים וְלִשְׁלֹ֥שׁ קִלְּשׁ֖וֹן וּלְהַקַּרְדֻּמִּ֑ים וּלְהַצִּ֖יב הַדָּרְבָֽן׃ (שמואל א' פרק יג' פס' כא) דורבן ברגל- Plantar fasciitis

קרא/י עוד...